3 Mar 2013

SPD


Scuola Politecnica di Design 
Scuolo Politecnica di Design 1954'de Milano'da kurulmuş olan çok iyi bir tasarım okuludur. Politecnico di Design'ın 1 senelik yoğun sertifika programları ve master programları vardır. 
SPD eğitimi dokun, hisset, dinle der. Felsefeleri; Hayal et, dene, karşılaştır ve düşüncelerini geleceğe yolla çünkü bugünün tasarımları yarının objelerine şekil verecektir. 1954'de Nino Di Salvatore tarafından kurulurken bu felsefe ile kurulmuş olan okul aynı felsefeyi hergün daha ileriye taşımaktadır. Dünya hangi dönemde olursa olsun, herzaman yeni birşey keşfedilebilir ya da bir obje başka birşeye dönüştürülebilir. SPD 50 senedir iç mimarlık, iletişim, multimedya ve ürün tasarımı alanlarında "yeniden ve yineden" tasarlamakta, daha iyisini hedeflemektedir. Tüm programlar gerçek proje tasarımları ile desteklenir, profesyonellerle çalışılır. Böylece tasarım alanında kendinizi daha ileriye taşırken, iş dünyasında sağlam adımlar atmış olursunuz. 



Scuolo Politecnico Di Design'da "iş" için tasarlanan projeler öğrenmedeki ana araçtır. Deneyim öğreticidir. Öğrenciler iş dünyasına proje hazırlayarak, çalışmaya başladıkları an yapmaları gereken herşeyi deneyimlemeye başlarlar. Böylece öğrenciyken iş tecrübesi kazanırlar. Bir projede çıkabilecek hertür aksaklığı,  gerçek iş dünyası içinde proje yürütülürken karşılaşabilecek sorunlar, projenin gidişatı ve sunumu gibi her alanda deneyim sahibi olurlar. 
SPD'de sunulan master programları: 
Industrial Design
Transportation-Car Design
Interior Design
Web Design
Visual Design
Mid Interior Design
Scuolo Politecnico Di Design'da master yaparken kendi alanınızla ilgili projelerde çalışacağınız şirketlerin başlıcaları şunlardır: 
Alfa Romeo, WV, Artemide, Audi, Dainese, Gebrüder Thonet Vienna, IKEA, Lamborghini, Microsoft, Piquadro, Serralunga, Bastard, Beiersdorf Nivea, The National Library of Braidense – Mediateca of Santa Teresa, Ermenegildo Zegna, Fiat, Filmaster Group, Poltrona Frau Group, Heineken, Irsap, The National Museum of Science and Technology of Milan, Natuzzi, Nava Design, Palazzetti, Quiksilver, The Triennale of Milan, Yamaha, Vertical Vision.
Scuolo Politecnico Di Design tasarım fakültelerinden mezun olmamış, ayrı bir alanda lisans eğitimi görmüş ama tasarım alanına yönelmek isteyenler için 1 senelik tasarım programları sunar. Bunlar Görsel Tasarım veya ürün tasarımı ağırlıklıdır. Tasarım için gereken tüm teorik dersler verilir, workshoplar ve pratik eğitimle öğrencinin mastera hazır olması sağlanır. Tasarım programları genel olarak her sene Ekimde başlar ve bir akademik sene sürer. Haziran sonu- Temmuz başı gibi programlar biter. 

Master Programları Eğitim Bedeli 
Master Course in Industrial Design 15.340 €
Master Course in Interior Design 15.340 €
Master Course in Transportation and Car Design  16.200 €
Master Course in Visual Design  15.340 €
Master Course in Web and Multimedia Design  15.340 €

Dual Master Programları ve Eğitim Bedeli
Dual Specialization Master Course in Web and Visual Design  20.360 €
Dual Specialization Master Course in Industrial and Interior Design 20.360 €

Bir Senelik Hazırlık Programları (tasarım eğitimi olmayan ve alan değiştirmek isteyenler için)
One Year Course in Product Design  VAT 9.980 €
One Year Course in Visual Design 9.980 €
One Year Course in Car Design Tools  11.080 €

Türkiye Yetkili Temsilcisi olduğumuz SPD'ye, Yurtdışı eğitim danışmanınız olarak kayıt işlemlerinizi Wayout Consulting aracılığıyla gerçekleştirmeniz durumunda aşağıda sunulan destek paketinden tamamen ücretsiz olarak faydalanıyor olacaksınız. Tüm ödemeler direkt okula yapılacaktır.

Başvuru işlemlerinin yürütülmesi, program danışmanlığı
CV, Motivation letter gibi konularda destek, tüm belgeleriniz ve portfolyonuzun okula gönderilmesi
Mülakat sınavı için hazırlık,
Okul Kabul belgelerinizin getirilmesi,
Size ve bütçenize uygun yurtdışı sağlık sigortanızın belirlenmesi
Vize danışmanlığı ve form desteği,
Oryantasyon hizmeti,
Uygun uçak bileti bulunması,
Okul ve konaklama ulaşım bilgisi,
Gideceğiniz ülke ve şehirle ilgili ayrıntılar, oturma izni vs gibi konularda ön bilgiler ve destek
Ayrıntılı program bilgileri, başvuru, kayıt ve tüm sorularınız için art@wayout.com.tr adresine mail atmanız yeterlidir!
http://art.wayout.com.tr