27 Oca 2013

Domus Academy'de Eğitim


Domus Academy Milano'da bulunan, Türkiye'de de tasarım alanında ismi çok duyulmuş akademilerden biridir. Bir senelik Profesyonel Master Programları sunar. 

Domus Academy'i popüler yapan nedir, ya da özellikle İtalya'da ismi duyulmuş olan akademilerin özelliği nedir bunlar hakkında biraz bilgi vermek istedik.

Domus Academy Milano'da kurulmuş, İtalyan Tasarımı üzerine profesyonel eğitim veren bir akademidir. Kuruluş amacı akademik masterlara olan tepkidir. Domus Academy'de amaç; mezunları, iş dünyasına hazır hale getiren bir eğitim vermektir. Bu yüzden profesörlerin hepsi aslında tasarım dünyasındaki büyük şirketlerin baş tasarımcıları ya da kendi tasarım şirketleri olan bireylerdir.

Öğrenciler öğrenciden ziyade genç profesyoneller olarak görülür, projeler; şirketler, yarışmalar, fuarlar ya da senelik festivaller için hazırlanır. Böylece iş dünyasında yaşanabilen her tür probleme de yaratıcı ve pratik çözüm getirmeyi öğrenciler birebir deneyimleyerek öğrenirler.

Domus Academy'de hangi bölümler için master eğitimi var?

Design 

Fashion Design 

Accessories Design

Fashion Management

Urban Vision and Architecture

Interior and Living Design

Car Design

Business Design

Interaction Design

Service Design


Domus Academy'nin geçen senelerde Electrolux'le yaptığı bir çalışmanın kısa videosunu izleyerek öğrenciler neler yapıyor görebiliriz. 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=05BW0-X98Es&gl=GB

Peki Domus Academy 2013'te, master öğrencileri için kimlerle anlaştı ve neler yapıyor?

Business Design Bölümü bu sene Coca Cola için projeler hazırlıyor.

Fashion and Accessorize Bölümü is Deborah Group için çalışmaktadır.

Fashion Management Bölümü bu sene tüm projelerini Calvin Klein ile yapmaktadır.

Design Bölümü BLM Group ile çalışıyor.

İtalyan Akademileri öğrencilere aslında parayla alınamayacak bağlantılar ve tecrübeyi sunuyor. Mezun olurken kuvvetli referanslar ve bireyin girişimciliğine göre kurabildiği bağlar büyük şirketlerdeki iyi pozisyonların kapılarını açıyor. Bu yüzden, profesyonel alanda iyi bir yere gelmek isteyenler için bu programlar akademik master programlarından çok daha kıymetli.

Domus Academy 2013 Eylül döneminden itibaren, isteyen öğrencilere University of Liverpool diploması verecek. University of Liverpool diploması almak isteyen öğrencilerin IELTS’ten 6.0 almaları ve eğitim bedeli üzerine 950 Euro ücret yatırmaları gerekiyor. 

Domus Academy 2013 Eylül ve 2014 Ocak fiyatları 23790 Eurodur. Programlar İtalyanca ve İngilizce olarak sunulur. En az orta düzeyde İngilizce ya da İtalyanca başvuru için ön koşuldur.

Tasarım mezunu değilseniz Domus Academy'e başvurabilirsiniz. Ancak ön tasarım eğitiminiz ve iyi bir portfolyonuz olması gerekmekte. 

Temsilcisi olduğumuz Akademi'ye başvuru için bizden tamamen ücretsiz destek alabilirsiniz. 

Başvuru şartları, bölümler hakkında ayrıntılı bilgi, kayıt -kabul işlemleri için art@wayout.com.tr adresine mail göndermeniz yeterli!